Meta Pixel

OVER ONS

De Pot Op wil de wereld een beetje beter maken. Door vervuilende luiers uit te sparen en ouders en kinderen te helpen met zindelijk worden. Zindelijk worden kan eerder, makkelijker en leuker.

Kinderen worden steeds later zindelijk. In de jaren ’40 waren de meeste kinderen rond 1 jaar zindelijk. Nu is het gemiddelde 3 jaar. 

Deze stijging is enerzijds veroorzaakt door het gemak van de wegwerpluier, anderzijds omdat in de jaren ’60 de opvoedingsstijl is  ontstaan om te wachten ‘tot je kindje er klaar voor is’. Dit is een fabeltje dat de wereld in is geholpen door de luierindustrie.

Wij zeggen: de pot op met deze gewoonte! De meeste kinderen kunnen rond 18 maanden prima zindelijk zijn.

Elianne Leeffers

CEO & Founder

De Pot Op is opgericht door Elianne Leeffers. Elianne woont in Den Haag met haar man en drie kinderen. Na de geboorte van nummer drie ging Elianne nadenken over het verminderen van de milieu-impact van haar gezin. Met een baby in huis kwam ze al gauw uit op luiers. Wegwerpluiers zijn niet recyclebaar en zorgen voor een enorme hoeveelheid afval.

Uiteindelijk realiseerde ze zich: de milieuvriendelijkste luier is helemaal geen luier! Haar kinderen waren allemaal rond 1,5 jaar zindelijk. Op basis van eigen ervaringen en wetenschappelijke inzichten ontwikkelde zij De Pot Op methode.

Elianne heeft jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt. Ze is gespecialiseerd in gedragsverandering en het ontwikkelen van trainingen.

Jantien van Korlaar
Kindercoach & Kinderverpleegkundige

Jantien is kindercoach en kinderverpleegkundige. Haar passie is werken met kinderen, omdat ze haar altijd weer verrassen met hun verhaal. Het is een uitdaging om verbinding te maken met kinderen, mee te gaan in hun wereld en gedachtegang en van daaruit samen met hen te zoeken naar hun kracht.

Als je hun vertrouwen kunt winnen, is er heel veel mogelijk. Hoe je dat doet is de vraag, bij ieder kind is er weer een andere ingang. Jantien is gespecialiseerd in het helpen van kinderen met zindelijkheidsproblemen.

Jantien is één van de experts van De Pot Op. Zij staat klaar voor ouders en kinderen waarbij het zindelijk worden even niet soepel verloopt.

Diane Kokkeler

Kindercoach

Diane ondersteunt en begeleidt ouders en kinderen bij alledaagse opvoeduitdagingen. Bijvoorbeeld kinderen die niet lekker in hun vel zitten, boze buien hebben of slaap- en zindelijkheidsproblemen hebben.

Ouders kunnen bij haar stoom afblazen en hun verhaal doen. Met haar professionele blik geeft ze ouders en kinderen passend advies en begeleiding. Zodat het hele gezin weer de goede kant op gaat.

Diane is één van de experts van De Pot Op. Zij staat klaar voor ouders en kinderen waarbij het zindelijk worden even niet soepel verloopt.

Laura Namer

Parent Support and Product Development Manager

Laura is een Frans-Turkse psychologe. Ze is naar Nederland gekomen voor haar master Pedagogische Wetenschappen (specialisatie Parenting & Child Development) aan de Universiteit Leiden.

Laura is één van de stagiaires bij De Pot Op. Haar grootste interesse is om ouders en hun kinderen te helpen in hun dagelijkse strijd en hen te helpen een sterke band te ontwikkelen. Laura doet onderzoek naar verschillende benaderingen van zindelijkheidstraining, zodat elke ouder kan vinden wat het beste past. Ook helpt ze mee met het opzetten van website, app en social media in het Engels.

Corianne Arensman

Parent Support & Growth Manager

Corianne is pedagoog en Parent Support & Growth manager bij De Pot Op. Ze houdt zich bezig met hoe we ons product kunnen verbeteren en promoten, onder andere via social media. Ook is zij het aanspreekpunt voor ouders als zij vragen hebben over onze app of methode.

Corianne heeft haar master Parenting & Child Development in Education & Child Studies afgerond aan de Universiteit Leiden. Zij vindt de interactie tussen ouder en kind en de hechtingsrelatie die hieruit ontstaat heel interessant.

Demi de Jong

Stagiaire Master Parenting & Child Development

Demi is bezig met haar master Parenting & Child Development aan de Universiteit Leiden. Demi is één van de stagiaires bij De Pot Op.

Demi wil eraan bijdragen dat kinderen een goede hechtingsrelatie kunnen opbouwen met hun ouders. Demi gaat o.a. onderzoeken hoe de app meer allochtone ouders zou kunnen bereiken. Ook helpt ze mee met marketing, het testen van de website en de app en het beheren van social media.

Seth Schröder

Developer

Seth studeert BSc Computer Science and Engineering aan de TU Delft en werkt parttime als softwareontwikkelaar bij De Pot Op.

Hij heeft een passie voor software-engineering en in het bijzonder voor de ontwikkeling van Android-apps, aangezien hij meerdere apps heeft uitgebracht. Bij De Pot Op maakt hij de app opnieuw en reviseert hij de backend-systemen ervoor. Hij helpt ook bij het oplossen van problemen met de huidige app.

Paehel Zafar

Stagiaire Master Business and Administration

Paehal is een gepassioneerde digitale marketeer die een Master in Business Administration (specialisatie: marketing) volgt uit Pakistan. Ze creëert en beheert dynamische social media en website marketingcampagnes. Data-analyse is haar scherpe focus voor digitale marketinginitiatieven.

 

Paehal is de eerste digital marketing stagiair bij GoPotty. Ze streeft ernaar positieve relaties met de ouders te koesteren door waardevolle inhoud te leveren. Ze is enthousiast om van de wereld een betere plek te maken om te leven door massaal bewustzijn te verspreiden over de milieu-impact van wegwerpluiers.

Miriam Afman 

Stagiaire bachelor Pedagogische wetenschappen 

Miriam is derdejaars student pedagogische wetenschappen aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Ze is een van de stagiaires bij De Pot Op. Miriam gaat onderzoeken hoe we het beste ouders van tweelingen en meerlingen kunnen helpen met zindelijkheidstraining.

download 

Dé zindelijkheidstraining gids en app: wij helpen je uit de luiers